Therapiepraktijk Dekker 

Kortdurende behandeltrajecten: Psychologische gesprekken, Traumatherapie (EMDR, CGT, Yucel) & CoachingMethodieken

 

CGT - Cognitieve gedragstherapie is de basis van ieder therapeutisch gesprek. Cognitie gaat over denkpatronen die je in de loop van de tijd hebt ontwikkeld. Tijdens de gesprekken reflecteren we hierop. Helpen deze gedachten je, of zijn het misschien irrationele of disfunctionele gedachten? Vervolgens kan het zijn dat we deze gedachten gaan uitdagen. Kloppen ze wel, als je dit test in de praktijk? Is de uitkomst dan zoals je verwacht? Met CGT ontwikkelen we functionelere denkpatronen en reflecteren we op het handelen.

EMDR – Eye Movement Desentization and Reprocessing is een erg effectieve methode om negatieve, terugkerende herinneringen te verwerken. Heb je een traumatische ervaring, iets meegemaakt waar je nog met enige regelmaat aan terugdenkt of dat je leven negatief beïnvloed? EMDR helpt deze herinneringen een plekje te geven.

Yucel – Vind je het lastig om het gesprek aan te gaan, of kun je de volgorde of het overzicht niet helemaal krijgen over wat je wilt vertellen. De Yucel methode is een visuele, laagdrempelige manier om het gesprek aan te gaan. Dit kan over je leven in het algemeen of over een domein zoals werk of gezin. Door het knelpunt visueel te maken en de vragen te beantwoorden die dit oproept gaan we samen het gesprek aan.

Coaching – Wil je jezelf graag ontwikkelen maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je het gevoel niet vooruit te komen in het leven en is therapie nog nét een te grote stap? Dan is coaching misschien iets voor jou. Samen kijken we naar je interesses, doelen, waar je op vastloopt en hoe je stappen vooruit kunt zetten.